Berichten

2018 Feestelijke heropening Sporthal PiusX

 

Er wordt sinds begin juni hard gewerkt aan de grote renovatie van de sporthal en het jeugdhuis. Als alles volgens planning verloopt, is de renovatie nog vóór de bouwvakvakantie afgerond. Dat betekent dat het nieuwe seizoen begint met een compleet vernieuwde accommodatie. De feestelijke heropening is gepland zondagmiddag 26 augustus om 14 uur. Tot 17 uur heeft iedereen de gelegenheid om de renovatie met eigen ogen te bekijken. Reserveer deze datum alvast in uw agenda. Het wordt een  grandioze open dag met een groot aantal sportieve demonstraties en muziek.

Inmiddels is de oude vloer in de sporthal vervangen door een schitterende nieuwe vloer. Ook het dak van de sporthal is al vernieuwd, extra geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Momenteel worden de toiletten, kleedkamers en douches in de sporthal compleet vernieuwd, inclusief de luchtbehandelinginstallatie. Ook aan de gehandicapte sporters is gedacht. Voor hen zijn aanpassingen aangebracht in douches en kleedkamers.

Ook de gymzaal kom aan de beurt. Om het geluid te dempen, worden daar extra geluidsdempende materialen aangebracht.

Tenslotte zijn er ook nog plannen om het buitenterrein aan te pakken en meer bij de accommodatie te betrekken. De goals en de handbalpalen zijn al vernieuwd. Het asfalt van de handbalvelden is in slechte conditie en aan vernieuwing toe. Het idee is, om deze velden multifunctioneel inzetbaar te maken. Daarbij wordt o.a. gedacht aan een ijsbaantje in de winter of een beachvolleybalveld in de zomer. Tegelijkertijd is er ook nog overleg met een groepje Liempdenaren die zich hard maken voor een skateplek op het buitenterrein.

Om alle plannen uit te kunnen voeren, is het bestuur nog op zoek naar actieve Liempdenaren, organisaties en bedrijven, die op een of andere manier hieraan een bijdrage willen leveren. Met name voor de vernieuwing van het asfalt van de handbalvelden, is het bestuur van Pius X nog op zoek naar aanvullende financiële middelen.

 

 

Shout4Sites © 2011 - 2022